Casestory - Montagebord

100% Konfigurerbart
Montagebord

Danfoss, en global hydraulikproducent, stod over for udfordringer
med intern montage af et nyt produkt.

Ved at vælge ALSMATIK som løsningspartner har Danfoss opnået omkostningseffektivisering, samt sikret direkte levering af
topkvalitetsventiler til slutkunden.

Montagepladsen har derudover ført til:

  • Øget arbejdseffektivitet, hos montøren
  • Styrkelse af hele forsyningskæden

Danfoss, grundlagt i 1933 og med hovedsæde i Nordborg på Als, er en global leder indenfor hydraulik og energieffektive løsninger.

Med over 28.000 ansatte er Danfoss kendt for at producere alt fra termostater til avancerede hydraulikventiler og -motorer, der driver innovation inden for industriel teknologi.

Problemstillingen for kunden

Danfoss stod med et behov for intern montage af et nyt produkt, tidligere fremstillet af en underleverandør.

De eksisterende arbejdsstationer var ikke egnet til formålet og derfor opstod ideen om at udvikle et dedikeret, men fuldt konfigurerbart montagebord til manuel montering af forskellige emner.

ALSMATIK blev valgt som partner på baggrund af ekspertise indenfor procesoptimering og skrueteknik samt forståelse for projektets omfang.

Bordet ville blive en essentiel del af at sikre leveringen af emner til slutkunden og samtidig sikre produktiviteten fremover.

Bordet skulle være omkostningseffektivt, fleksibelt og fremtidssikret.

Teknologien bag montagebordet

Pick-to-Light-systemer er automatiserede pluksystemer, der bruger lysindikatorer for at guide operatører til de korrekte plukningssteder, også kaldet PTL. Og i kombination med avanceret skrueteknik automatiserer det monteringsprocesser og letter arbejdsprocessen.

Teknologien bag involverer sensorer, styringssystemer og lysdioder, der skaber effektive og nøjagtige plukke- og monteringsprocesser i industriel produktion.

Drawers

Om- eller nybyg som løsning?

Med fokus på hurtig tilpasning til nye emner og prototyper overvejede vi i løsningsprocessen forskellige løsninger, herunder ombygning af eksisterende borde pakkeborde og montageborde.

Men efter nøje vurdering viste det sig, at udvikling af et nyt manuelt montagebord var den mest økonomiske og fleksible tilgang til problemstillingen, og ville være den mest langsigtede løsning fra kunden.

ALSMATIK skabte som resultat en løsning som muliggjorde smidig tilpasning til skiftende behov og emner, i et fuldt konfigurerbart montagebord, med teknologier so PTL og avanceret skrueteknik fra Kolver.

A machine that is sitting on a counter.

Kunden udtaler om montagebordet:
"...dette montagebord er designet med det ukendte i tankerne, således at montagebordet nemt kan tilpasses nye produkter med et fixtur der nemt kan omstilles, en momentnøgle der dækker et stort område, expanderpistol og et fleksibelt reolsystem med PTL, hvor komponenter på de forskellige lokationer nemt kan udskiftes."

- Casper H. Andersen, Production Engineer, Danfoss Power Solutions.

Fra udfordring til løsning

1

Behov for intern manuel montage af nyt produkt, da tidligere underleverandør ikke længere var en mulighed

2

Nyt bord valgt, bygget til fuld omkonfigurering f.eks. til prototyper eller produktserier med behov for PTL og Skrueteknik

3

Montagebord produceret hos ALSMATIK, samt opsætning og test af styring. Tilpasning i forhold til kundens ønsker og behov.

4

Komplet løsning opsat hos kunden.

Implemtering, test, justering og til sidst aflevering af færdigt montagebord

Øget kontrol og flesibilitet

Der er realiseret betydelige fordele ved at implementere ALSMATIK´s løsning med det modificerbare montagebord. Dette specialdesignede bord, skabt til konstruktion af prototyper og dele til faste produktserier, har påvirket produktionen ved at tilføje øget kontrol og enorm fleksibilitet.

Montagebordets er fuldt konfigurerbart til alle arbejdsopgaver. Denne egenskab muliggør nem tilpasning til prototyper, integration af nye samt eksisterende produktserier og håndtering af den daglige produktion.

Derved skabes en dynamisk produktionsplatform, som kan tilpasses skiftende krav og optimere arbejdsprocesserne.

Denne adaptabilitet har ikke kun styrket leveringssikkerheden og accelereret evnen til at imødekomme kundens behov, men har også skabt en mere effektiv produktionscyklus.

Pålidelig levering selvgjort!

Egenproduktion af emner betyder en øget kontrol over produktionsprocessen og reduceret afhængighed af eksterne leverandører.

Slutkunden vil også opleve fordele herunder mere pålidelig levering og øget produkttilpasning baseret på interne produktionsmuligheder og en fuldt konfigurerbar montageplads.

Optimering af
montageplads
til nye
produkserier

Øget
leverings-
sikkerhed

Hurtigere
omstilling af
egenproduktion

Komfigurerbar
montageplads -
til prototyper

En løsning der gavner alle!

Investering i en lignende løsning som hos Danfoss, kan forbedre produktivitet, effektivitet og leveringssikkerhed af en lang række emner og produkter.

Muligheden for brug af skræddersyede teknologier, som kan tilpasses enhver kundes behov og endda til flere produktionsemner. Dette øger præcision og muliggør en bæredygtig og yderst fleksibel produktionsstruktur.

En sådan løsning skaber værdi ved at imødekomme dynamiske markedskrav og styrke konkurrenceevnen for hele forsyningskæden.

Kunden udtaler om produktet:
"Hele projektet har været påvirket af stort tidspres, og derfor har det også været nødvendigt at tage beslutninger løbende, … hvilket også har resulteret i at nogle ting har måtte laves om. Her har Alsmatik også vist stor fleksibilitet, et højt serviceniveau og hurtig respons"
- Casper H. Andersen, Production Engineer, Danfoss Power Solutions.

Kontakt os

Kontakt os via nedenstående kontaktformular, find vores adresse eller bliv ringet op.

Tak for din henvendelse

Tak for din henvendelse. Vi bestræber os på at besvare den hurtigst muligt. Haster din henvendelse henviser vi dig til at ringe til os på: +45 74 43 46 84

Der gik noget galt. Har du husket at udfylde alle felter korrekt?
Tak for din henvendelse

Tak for din henvendelse. Vi bestræber os på at besvare den hurtigst muligt. Haster din henvendelse henviser vi dig til at ringe til os på: +45 74 43 46 84

Der gik noget galt. Har du husket at udfylde alle felter korrekt?